DELA

Mycket eld på Open by Night

På fredag ordnar köpmannaföreningen Open by Night i Mariehamn.
Bland annat bjuder man på eldfest i Sittkoffs och en ljus- och eldshow i samarbete med Savetheplanet.ax.
Klockan 22.00 på fredag kväll kör showen Het planet i gång inne i centrum. Det är Savetheplanet.ax som tillsammans med Paf ordnar en ljus- och eldshow som avslutning på Open by Night.
– Det har varit mycket debatt kring fyrverkerier den senaste tiden och fyrverkerier är också något som är ganska vanligt att ordna som final på en stor händelse. Genom eventet Het Planet vill vi visa en annan slags final, skriver Savetheplanets Magnus Åkerlind i ett pressmeddelande.
Bland annat kommer Felix Lancelot, en internationell slowmotion-artist, att uppträda under showen. Även svenska jazzsångerskan Helena Soluna, eldkonstnärer från Sverige och Johanna Grüssner med Projektkören uppträder.
– Det är inte något som vi vill att människor ska likna vid eller jämföra med ett fyrverkeri, men vi har satt ihop en kraftfull show med mycket ljus, eld och musik. Vi tror att vi kommer bjuda på något som många inte sett tidigare, skriver Åkerlind.

Eldfest i Sittkoffs
Under kvällen ordnas också en Eldfest i Sittkoffs.
Mellan klockan 18 och 22 erbjuder Sittkoffs i samarbete med Urkraft bland annat lägereldsmys i gallerian. Man får pröva att måla och skriva på temat Eld och att tillverka en eldväktare i gips. På programmet står även ansiktsmålning på Eldtema, passions-förstahjälp och flera överraskningar.
På hemsidan www.savetheplanet.ax/hetplanet kan man läsa mer om showen Het planet och om övriga aktiviteter på Open by Night.

MALIN LUNDBERG