DELA

Misshandlad och dumpad

En man i 25-årsåldern misshandlades svårt och dumpades på en parkering på Klinten i början av september.
När mannen kom till sjukhuset var skadorna så allvarliga att han skickades till Åbo universitetssjukhus.
Natten mellan den 4 och 5 september ska en man, enligt en källa till Nya Åland, ha lämnat en fest i Bergkulla Lemland med en grupp personer och därefter förts i bil till Mariehamn. Någon gång under färden ska personen, enligt källan, ha blivit svårt misshandlad och därefter dumpats på en parkeringsplats på Klinten.
– Brottrubriceringen just nu är misshandel alternativ grov misshandel. Men det rör sig alltså inte om ett frihetsberövande, säger kriminalinspektör Olof Lindqvist.


Ingen anhållen
För övrigt är han förtegen om händelsen och menar att det är flera omständigheter som måste redas ut innan han kan uttala sig mer utförligt.
– Vi har en kommit en bra bit på vägen med utredningen. Vi har förhört ett flertal misstänkta och vittnen men har ännu inte hållit kvar någon. Vi måste höra fler för att reda ut vad som egentligen har hänt, säger Lindqvist.
Först kvällen efter den anmälda misshandel ska personen, som fått motta flera sparkar och slag, ha uppsökt sjukhuset i Mariehamn. Där har skadorna sett som så allvarliga att personen skickats vidare till Åbo universitetssjukhus för vård.
Det är inte känt om personen fortfarande behandlas för sina skador.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax