DELA

Martin Stenmarck vann kändispoker

Det var stjärnspäckat runt pokerbordet när Paf Charity Poker spelades i fredags. Starkast var något otippat de båda Ladies Night-stjärnorna Martin Stenmarck och Andreas Johnson.
– Det här var jättekul, jag kommer definitivt att spela mer poker i framtiden, säger Martin Stenmarck.
Det var en hel del folk inne i Pafs lokaler på festivalområdet när beachvolleypubliken försökte få en glimt av stjärnorna på fredagkvällen. Runt pokerbordet satt artisterna och Ladies Night-duon Martin Stenmarck och Andreas Johnson tillsammans med svenske artisten Uno Svenningsson.
Beachvolleystjärnorna Björn Berg och Tora Hansson fyllde på de blågula färgerna medan beachvolleyspelaren Jaakko Keskitalo och proffsboxaren Robert Helenius utgjorde det finländska motståndet. Vid spelbordet satt även britten John Allen, tidigare fotbollsproffs och numera fotbollstränare i Finland, samt beachvolleystjärnorna Ana Paula från Brasilien och Pablo Herreira från Spanien.

Stenmarck nya pokerproffset
Martin Stenmarck gick ut stenhårt och lyckades redan i andra handen slå ut Uno Svenningsson och Ana Paula. Några händer senare var det Robert Helenius tur att bita i Martins kort. Och ytterligare några händer efter det var det Tora Hansson som blev utslagen av artisten.
– Min taktik var att spela offensivt och gå all in mest hela tiden, och det gick ju rätt bra, säger Martin Stenmarck.
Björn Berg, som kom tvåa på välgörenhetspokern 2007, var även han på hugget och slog ut sin kollega Pablo från Spanien. Men sedan mötte han samma öde som så många andra när hans triss blev slagen av Martin Stenmarcks kåk.

Ladies night-stjärnorna i heads up
Kvar var slutligen kompisarna Stenmarck och Johnson. Andreas hade dock inget att sätta emot, och en hand senare stod det klart att vinnare av Paf Charity Poker var den nya pokerstjärnan Martin Stenmarck. Men kollegan Andreas var glad trots nederlaget i finalen.
– Jag har aldrig spelat poker tidigare, så det gick över förväntan. Jag och Martin fick dock en snabb kurs innan turneringen, och det måste ha gjort susen, säger Andreas Johnson.

Skyndade till konserten
En lycklig, och något förvånad, Martin Stenmarck höll ett kort tacktal där han förkunnade vart de 5000 euro som Paf lagt in i potten skulle gå.
– Jag delar vinsten lika mellan SOS Barnbyar och Friends.
Efter att spelet avslutats skyndade hela gänget tillsammans bort till centercourten där Ladies Night-stjärnorna showade. De bjöd den åländska publiken på gamla favoriter och helt nytt material. Och för en gångs skull fick även män titta på.
– Vissa av killarna skrek lika högt som tjejerna. Det var en magisk stämning runt centercourten, säger Martin Stenmarck.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax