DELA

Lös rottweiler bet ihjäl dvärgpinscher

Mannen reagerade inte när sonens åtta månader gamla rottweiler smet ur bilen i Nabbens båthamn och attackerade en dvärgpinscher som senare dog av skadorna.
Nu har hundägarens pappa dömts till dryga böter och skadestånd.
Händelsen inträffade i juli när hundägarens pappa, som vaktade sonens rottweiler, skulle parkera på en plats som redan var upptagen i hamnen. Mannen öppnade bildörren och hunden smet ut.
Vittnen berättade inför rätta att mannen blev irriterad över att någon hade parkerat på hans plats. När kvinnan, som ägde den felparkerade bilen och som var i hamnen för att tvätta mattor, kom och skulle flytta fordonet såg vittnet att rottweilern rotade i kvinnans väska.
Rottweilern hade angripit kvinnans dvärgpinscher, ruskat om den, kastat upp den i luften flera gånger och bitit den upprepade gånger i ryggen och magen. Kvinnan skrek och försökte lyfta upp sin hund och blev då biten i handen av rottweilern.
Hunden dog några dagar efter attacken, enligt veterinären som vittnade i rätten sannolikt till följd av skadorna.
Mannen dömdes både för att han inte hållit hunden kopplad och för att han utsatt kvinnan för allvarlig fara till ett bötesstraff, 40 dagsböter á 40 euro eller sammanlagt 1.600 euro.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre