DELA

Lek på allvar under brandkårsläger

Cirka 60 ungdomar och 30 ledare deltog när Ålands brand- och räddningsförbund, ÅBF, i helgen arrangerade läger för brandkårsungdomar i Eckeröhallen.
Agneta Finneman från ÅBF:s ungdomsarbetsutskott berättar nedan om lägret, där det ingick både slangstafett och fingerade trafikolyckor.
I lägret deltog ungdomar från de frivilliga brandkårerna i Eckerö, Hammarland, Jomala, Finström, Strandnäs, Lumparland, Västra Saltvik, Sund och Kökar.
Deltog gjorde även sex ungdomar och två ledare från brandkårer i Västra Nyland.

Sjövett och redskap
Ungdomarna anlände till Eckerö på fredagskvällen och lägret inleddes med gruppindelning och lekar. Under lördagen utbildades ungdomarna i bland annat sjövett, första hjälp och hantering av olika redskap.
En grupp med äldre ungdomar utsågs redan på fredagen till lägerbrandkår och fick genast flytta in i Eckerö FBK:s lokaler. Lägerbrandkåren hade egen utbildning och åkte på fingerade larm.
På lördagskvällen var det dags för ÅM i slang- och pytssprutestafett med hela 14 deltagande lag. Därefter avslutade dagen med korvgrillning och diverse spex och lekar inne i hallen.

Kidnappning
Efter frukost på söndagsmorgonen ”kidnappades” lägerchefen och ungdomarna gav sig ut på ”Mission Impossible” för att lösa olika problem och samla ledtrådar, för att sedan med hjälp av dessa befria lägerchefen Ted Andersson.
”Vi vill ge ett stort tack till Eckerö FBK, Eckeröhallen, samt till alla som hjälpt till att göra detta läger möjligt!” avslutar ungdomsarbetsutskottet sin lägerrapport. (ab)