DELA

Korv-Göran i grillkrig redan 1986

Redan 1986 intresserade sig Korv-Görans för hörnet Nygatan-Strandgatan. Även den gången blev det ett grillkrig, med insändare, arga konkurrenter och hotell Arkipelag som oroade sig för störningar.
1986 var grillarnas år i Mariehamn. I centrum stod hörnet Nygatan-Strandgatan, där två grillar tävlade om kunderna och uppmärksamheten.
På ena sidan stod Stig-Göran Ståhl som drev Jimmys grill i huset som i dag huserar Kotipizza.
Vägg i vägg med Jimmys grill, där Korv-Görans ligger i dag, låg uppstickargrillen Obelix som drevs av Tom Hansell från Mariehamn.
Som delägare bakom Obelix stod Korv-Göran själv, Göran Lillkåll från Jakobstad.
I Nya Åland den 6 mars 1986 antyddes att Korv-Göran nekats delägarskap i Jimmys grill och då lovat att öppna en grillkiosk bredvid och konkurrera ut ålänningen Ståhl.
När Göran Lillkåll i tidningen fick kommentera uppgifterna nekade han, men menade däremot att Mariehamns grillkiosker låg märkbart efter i standard.
I artikeln stod att Göran ”Korv-Göran” Lillkåll var konsult i den nyöppnade grillen Obelix, som skulle satsa på ett helt annat sortiment är Jimmys grill.
De tre produkterna som gällde var hamburgare, pommes frites och kebab, den senare en ny produkt för Åland som skulle säljas för 20 mark (drygt 3 euro), enligt Lillkåll.
Om konkurrensen med ”Jimmys grill” sade Lillkåll:
– Han kommer att tjäna på det fast han inte tror det själv. Det är bra med sund konkurrens, annars slöar man till.
Läs mer i dagens Nya Åland!

John Granlund

john.granlund@nyan.ax

tfn 528 450