DELA

Innebandybråk blir ärende för polisen

Matchstraff i åtminstone två matcher och troligen längre blir följden för den man som överföll en motspelare i en match i åländska innebandyserien i onsdags.
Händelsen är också polisanmäld och den skadade spelaren har skador på synen, tänderna och även hjärnskakning.
Det var under en innebandymatch i herrarnas division 1 i den åländska serien som det tände till.
En spelare gav sig på en motspelare och skadade honom med följden att den skadade spelaren blev tvungen att uppsöka sjukhus.


Polisanmälan
För Nya Åland berättar den skadade spelaren om sina skador.
– Jag har skador på tänderna och jag har också dubbelseende och hjärnskakning. Jag gjorde också en polisanmälan direkt efter att det här hände, säger han.
Straffet för spelaren som slog sin motspelare blev matchstraff. Det innebär att spelaren är avstängd under minst två matcher. Sedan kan en disciplinnämnd utöka matchstraffet om man anser att det är nödvändigt med tanke på hur allvarlig förseelsen var.


Väldigt ovanligt
Hur vanligt är det att sådant våld förekommer i åländska innebandymatcher, verksamhetsledare Susanne Guilford på Ålands innebandyförbund?

– Det är väldigt ovanligt. Det brukar vara lite gruff när sinnet rinner över och kondisen är dålig. De flesta spelarna känner varandra och vet vilken knapp man ska trycka på. Men det är inte vanligt med sådant som hände i går (läs onsdag. Reds anm.).
Guilford har inte hunnit få domarrapporten när Nya Åland når henne på torsdagen, utan bara hört vad lagkaptenen i den skadade spelarens lag rapporterat.
Dennis Isaksson, som var domare under matchen, säger att det är första gången han var med om något liknande.
– Och jag har spelat innebandy i 15 år.

NINA SMEDS

nina.smeds@nyan.ax