DELA

Ingen trafik med Skarven på måndag

Landskapsfärjan ms Skarven inleder inte sin trafik på måndag som planerat. Istället är nytt datum satt till 19 november.
– Det är väl tilltaget, det kan bli tidigare, säger sjötrafikchef Bo Karlsson.
Landskapets nybygge Skarven dras med ytterligare förseningar. Enligt senaste budet skulle hon ha satts i trafik mellan Svinö Lumparland och Degerby Föglö i dag, men resenärerna får fortsättningsvis färdas på den tillfälliga rutten mellan Långnäs och Överö.
Nytt datum är istället satt till 19 november, något som är väl tilltaget tror landskapets sjötrafikchef Bo Karlsson.
– Det att det över huvud taget inte går att ta sig mellan Svinö och Degerby är nog det som svider mest. Det klagas nog en hel del, säger han.
Man beräknar att monteringen av bilhyllorna ska vara klara den här veckan.
– I övrigt är det inte så mycket fixande. Det största är en kamera som inte fungerar, men som är viktig vid angöring, säger Bo Karlsson.

Statistik
På linjen Långnäs-Överö trafikerar nu ms Ejdern som har begränsat med utrymme, särskilt i förhållande till Skarven. När det strömmade in som mest klagomål förra veckan begärde Bo Karlsson in statistik.
– Det visade sig att vi lämnade en bil i tisdags och fem i onsdags. Sedan blev det tyvärr sex till senare på onsdagen när vi var tvungna att ställa in en tur på grund av tekniska problem. Det var en dålig dag, även tvärgående linjen stod still hela dagen på grund av tekniska problem.
Den tillfälliga turlistan fortsätter rulla på enligt senaste budet fram till 19 november.
– Vi börjar provköra Skarven på tisdag är det tänkt, men ingen vet hur länge det tar. Kanske kan vi börja trafikera tidigare, säger Karlsson.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax