DELA

I morgon startar vaccineringen av riskgrupper

Ålands hälso- och sjukvård informerar på sin hemsida att vaccination mot influensa A(H1N1), svininfluensa, nu ska ges till personer i åldern 6 månader-64 år och som hör till en riskgrupp.
Vaccineringen pågår 9-12 november.

Samtliga åländska barn upp till sju år, som ingår i en riskgrupp, är välkomna till hälsocentralen i Mariehamn under nämnda datum klockan 17.00-20.00.
De som ingår i riskgrupperna och är 8-64 år gamla bosatta i Mariehamn eller på Södra Åland ska vända sig till samma ställe samma tidpunkter.

Norra Åland
De som är bosatta på norra Åland och ingår i en riskgrupp och är 8-64 år ska vända sig till hälsocentralen i Godby. Där gäller klockan 16-18.00 den 9 november samt klockan 13.00-16.00 10 november.
Riskgruppspatienter bosatta i skärgården ska kontakta respektive hälsovårdare.

Troligen alla sedan
Institutet för hälsa och välfärd, THL, tror att ett beslut om att vaccinera alla finländare mot svininfluensan fattas inom de närmaste veckorna. Det här skriver FNB som också konstaterar att små mängder vaccin nått landet. Enligt THL är det sannolikt att alla finländare som vill bli vaccinerade också blir det. Sverige och Norge har redan beslutat att vaccinera hela befolkningen.
MALIN TILLSTRÖM
redaktion@nyan.ax