DELA

Hur känns det att ge chipspåsen ett ansikte?

Hallå där, Daniel Lindström, ålänning i Uppsala, som genom sin chipsblandning ”Vilda Western BBQ” med smak av barbeque och sourcream blev finalist i OLW:s chipstävling Mysmatchen.
– Det känns lite häftigt faktiskt. Mina tre månader i rampljuset!
Hur kom du på kombinationen barbeque och sourcream?
– Det är de åländska chipsens förtjänst faktiskt. Jag åt alltid BBQ-chips när jag var liten. Och nu tänkte jag att jag skulle återinföra dem igen. Kombinationen med min andra favoritsmak sourcream kan inte slå fel.
Varför heter chipsen Vilda Western?
– Jag tänkte att det var ett passande namn, eftersom det känns som en väldigt amerikansk blandning.
Totalt var det över 21.200 bidrag i tävlingen. 50 stycken valdes ut och provsmakades av en jury bestående av Carl Jan Granqvist och OLW:s smakexperter, som i sin tur sedan valde ut tre finalister.
Juryns omdöme om Daniels chips lyder: ”Cowboyhatten på! Det här är ett kraftigt chips som tar oss över Atlanten till de stora rancherna i Texas. Här finns en bra balans mellan det rökiga från Hickoryn till det söta och mjuka i sourcreamen. Som kalvar på vårbete slår vi bakut av glädje av detta chips”.
På chispåsen finns en bild av Daniel.
Vad händer nu?
– Chipsen säljs från och med måndag (i dag) till den 21 november. För varje såld chipspåse får man två poäng och för varje röst på OLW:s hemsida eller i butikerna får man en poäng. Den som lyckas få ihop flest poäng vinner och segrarens påse kommer att ingå i det ordinarie utbudet sen.
Hur ska du få folk att rösta på dig?
– Jag jobbar som försäljare till bilverkstäder och kan passa på att marknadsföra mina chips till kunder. Annars är det ju en bra present att ge bort.

LINNEA FRIMAN