DELA

Hur kändes det att intervjua en världsstjärna?

Hallå där Johan Karrento i Los Angeles som intervjuade Anthony Hopkins om nya filmen ”The Wolfman” i FST5:s Min morgon i fredags.
– Jättenervöst. Jag har ju aldrig träffat och intervjuat någon som Hopkins tidigare.
Hur kom det sig att du gjorde det då?
– Det var FST5 som ordnade med intervjun eftersom de visste att jag fanns här i Los Angeles just nu.
Hur var han då, Hopkins?
– Jättetrevlig faktiskt. Han såg ju att jag var nervös och gav mig lite extra tid, kanske fem minuter i stället för de vanliga tre. Han var mån om att jag bara skulle ta det lugnt och inte hetsa upp mig.
Du fick också prata med andra ur filmen.
– Ja Emely Blunt och sminkören Rick Barker.
Hur går det till? Står man på kö och väntar på sin tur?
– De har hyrt upp ett helt våningsplan på ett stort hotell och ställer upp för intervjuer under två dagar. Man sitter helt enkelt och väntar på sin tur.
Och själva filmen. Vad tycker du om den?
– Den har ju en otrolig rollbesättning där alla har fått Oscars men filmen lider av ett manusproblem. Manuset är helt enkelt inte tillräckligt bra.
Skall man se den ändå?
– Jag är inte särskilt förtjust i skräckfilm men visst kan man göra det. Det är ju sällan man får chansen att se en sådan anhopning av stjärnor i samma film.
Vad gör du egentligen i Hollywood?
– Jag gör research för en film om en bodybuildare och så klipper vi (Johan och Pauliina Punkki) en film som skall handla om vapen på Åland.
Snart är det Verafestival i Mariehamn. Har du något med där i år?
– Ja, dokumentären ”This is Hollywood”, som handlar om hur Marc (Svahnström) och jag försöker sälja ett filmmanus i Hollywood. Och dessutom en kortfilm om feng shui som jag producerat och Pauliina regisserat.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax