DELA

Hotellprojektör också ute efter bostadstomt

Skall det byggas också lyxlägenheter i närheten av det planerade lyxhotellet på Lotsberget?
Det vill i alla fall Colorful Hotels som nu hoppas på att få köpa den stora bostadstomt som ligger på södra sidan av berget.
Längst i väster på Lotsgatan i Mariehamn, där berget sluttar mot vattnet, ligger den så kallade gamla Esso-tomten som ägs av Mariehamns stad. Tomten är i den fastställda stadsplanen reserverad för i första hand bostäder, högst en tredjedel av den totala byggnadsrätten på 11.300 kvadratmeter får användas till kontor eller för affärsändamål. Flera höghus på upp till 8 våningar får byggas på området.
En av dem som är intresserade av tomten är hotellprojekteringsföretaget Colorful Hotels som står bakom lyxhotellet på Lotsberget. Bostadstomten ligger bara ett par hundra meter söderut från hotelltomten, området mellan är i stadsplanen markerat som parkområde.
Colorful Hotels vd Stefan Eriksson vill i det här skedet inte avslöja några detaljer.
– Vi håller fortfarande på att planera, det handlar om ett helt nytt koncept, säger han.
Blir det lyxlägenheter som på något sätt knyts till hotellet?
– Det blir en slags kombination med lägenheter både för ålänningar, gästande och nyinflyttade. Ja, alla som är intresserade av att äga en lägenhet på Åland. Men det är lite tidigt att gå närmare in på det. Först skall produkten speciferas så att vi kan begära en markreservation.
När blir det?
– Det blir nog inom någon vecka. Vi är aktiva! Vi är intresserade av Åland och tycker att det är jättekul att fundera på olika utvecklingsmöjligheter.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen