DELA

Hårt väder orsakade kalabalik ombord

Glassplitter, högar med tallrikar och mat, ett kylskåp som lossnade från väggen och chockade passagerare. På grund av hårt väder krängde ms Eckerö till på torsdagskvällen, vilket orsakade tumult ombord.
I morse ställdes morgonturen med ms Eckerö in på grund av hårt väder. I går kväll hade avgången från Grisslehamn avlöpt som planerat tills fartyget befann sig 30 minuter från Eckerö Berghamn. Då krängde färjan plötsligt till.
I kafeterian lossnade ett kylskåp från väggen och föll över matdisken, vilket medförde att glassplitter, mat och tallrikar flög omkring.
– Det såg ut som en krigszon. Folk blev rädda och skrek, säger en passagerare.
Personalen fick använda en skyffel för att få upp högarna med mat och krossat glas innan de kunde börja sopa. Passagerarna hade blivit skrämda av ljudet och vissa började gråta.
– Man kan lugnt säga att det blev kalabalik, men personalen skötte det exemplariskt. De gjorde vad de kunde, gick runt och pratade med passagerarna och tröstade barn som blivit rädda.

Överraskade
Ögonvittnet upplevde att det var något som hände som besättningen på bryggan var oförberedda på, vilket Tor Rönnblom, informationsansvarig på Eckerölinjen, delvis bekräftar.
– Vinden tilltog plötsligt och man kan inte rå över vädrets makter.
Enligt Rönnblom föll också vin- och spritflaskor i taxfreebutiken och orsakade en hel del glassplitter.
– Men ingen gäst skadades, säger han.
Morgonturen ställdes in i dag på grund av liknande väderförhållanden med hård vind. Efter klockan 13.30 avgick färjan enligt turlistan.

Linnea Friman

linnea.friman@nyan.ax