DELA

Här är de fyra utmanarna

I går presenterade vi Åländsk samlings lista på kandidater i riksdagsvalet, i dag är det utmanarna på FS-Lib-listan som står i fokus.
Kandidaterna aspirerar till en plats i riksdagen och valet hålls den 17 april.

Johan Ehn, FS-Lib
1. Varför vill du bli riksdagsledamot?
Jag har alltid brunnit för politik och har alltid varit intresserad av att anta nya utmaningar. Jag ser riksdagsledamotskapet som en ny och lockande utmaning för mig efter att under många år sysslat med politik på hemmaplan.
2. Varför ska väljarna ge just dig det förtroendet?
Jag tror att min erfarenhet av politiskt arbete under många år i kombination med min förmåga till samarbete och att hitta fungerande lösningar även i låsta situationer samt mina akademiska studier kunde komma Åland till nytta i riksdagen. Utöver det har jag redan hunnit skapa ett bra nätverk och kontakter i riksdagen framförallt inom Samlingspartiet och SFP. Dessutom är mina kontakter till samtliga åländska partier mycket goda vilket ger en bra grund för ett gott samarbete även på hemmaplan vilket är en förutsättning för att på ett bra sätt kunna nå framgång som riksdagsledamot. Jag upplever också att jag har god social kompetens och har lätt för att skapa nya kontakter. Dessutom är jag stadigt förankrad i en borgerlig grundsyn på hur samhället skall byggas, vilket en tydlig majoritet av ålänningarna också är.

Lennart Isaksson, FS-Lib
1. Varför vill du bli riksdagsledamot?
För att kunna driva frågor där de avgörs, alltså allt som ligger utanför åländsk behörighet beslutas i riksdagen. Allt detta utifrån min samhällssyn.
2. Varför ska väljarna ge just dig det förtroendet?
För att jag har den nödvändiga erfarenheten, för att jag förstår den finländska mentaliteten och kan kommunicera, umgås och komma överens.

Eva Ekström-Andersen, FS-Lib
1. Varför vill du bli riksdagsledamot?
Jag är en nyfiken person som tar reda på saker jag inte vet eller förstår, en viktig egenskap. Jag har lätt för att skapa kontakter, är duktig i att uttrycka mig och jag vill kunna vara med och påverka. Jag har en gedigen utbildning och arbetslivserfarenhet som tillsammans med min drivkraft gör att jag tror att jag kan göra en god insats i riksdagen. Det vore en ära att få representera Åland i Helsingfors.
2. Varför ska väljarna ge just dig det förtroendet?
För att de tror på mig och vill ha en ung och allmänbildad kvinna som vågar ta för sig samtidigt som jag kan lyssna.

Tony Asumaa, FS-Lib
1. Varför vill du bli riksdagsledamot?
Jag vill bli riksdagledamot för att jag är den person som vill och kan representera alla ålänningar, oberoende ålder och kön, på den stora politiska arenan i Helsingfors, nämligen riksdagen.
2. Varför ska väljarna ge just dig det förtroendet?
Genom att välja mej får ålänningarna en verksam och initiativrik lagspelare med hög social kompetens. De får även en välutbildad och språkkunning representant med god samhällserfarenhet och med bred yrkeserfarenhet från ledande poster i det privata näringslivet.
Det här var bara en liten del av frågorna till riksdagskandidaterna. Läs allt i papperstidningen!


Nina Smeds