DELA

Hanna Pakarinen bokad till Rockoff

Hanna Pakarinen, vinnaren av den finska melodifestivalen med låten Leave Me Alone, kommer till Rockoff den 21 juli.
– Eftersom hon inte har några spelningar inbokade i Sverige hoppas vi att hon skall attrahera besökare från den svenska sidan, säger festivalarrangören Dennis Jansson.
Hanna Pakarinen vann den finska Eurovisionsuttagningen och placerade på sjuttonde plats i finalen i Helsingfors. På senare tid har hon klättrat på musiklistorna i Norden.
– Hanna Pakarinen har blivit mycket stor i Sverige tack vare Eurovision, hon ligger bland annat etta på traxlistan i Sverige, säger Dennis Jansson.


Finsk publik väntas
Rockoff samarbetar med den finska biljettjänsten Lippupalvelu.fi. Det i kombination med att Hanna Pakarinen inte har inbokade spelningar i Sverige gör att arrangörerna väntar sig stor publik.
– Vi har märkt att den finska sidan har en oerhörd tillväxtpotential vad gäller besökssidan. Bokningen av Hanna Pakarinen skall ses som ett led i den hårda satsning som festivalen gör för att öka antalet besökare från rikssidan. Vi har i dagsläget massor med förfrågningar från Finland och vårt samarbete med biljettjänsten lippupalvelu.fi gör att de finska kunderna enkelt kan köpa sin biljett över Internet, säger Jansson.
Hanna Pakarinen kan ses i Mariehamn den första Rockofflördagen. Alla som har ett pass har då fritt inträde till spelningen, övriga som vill lyssna på henne får sig att skaffa biljetter till spelningen då även Måns Zelmerlöw och Erik ”Snygg-Erik” Segerstedt från svenska Idol uppträder. (ke)