DELA

Fyra dömdes för grova rattfyllerier

Fyra bilister som alla kört bil med över 2 promille alkohol i blodet har dömts till fängelsestraff av tingsrätten.
En man i 60-årsåldern körde bil i maj i Sund Prästö med minst 2,59 promille. Han dömdes till fängelse i tre månader och tio dagar med två års prövotid. Fängelsestraffet är villkorligt
Utöver det dömdes mannen till 50 dagsböter, totalt 300 euro.

Körde av vägen
En man i 35-årsåldern körde bil på Västra Ytternäsvägen i Mariehamn i december i fjol med minst 2,52 promille alkohol i blodet. Han förlorade kontrollen över bilen och körde av vägen med en passagerare i bilen.
Straffet blev fängelse – villkorligt – i tre månader med två års prövotid. Dessutom dömdes mannen till 50 tilläggsböter, 600 euro.
En kvinna i 40-årsåldern har dömts till 80 dagar fängelse – villkorligt – för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten. I januari i år körde hon bil i norra mariehamn med minst 2,27 promille alkohol i blodet. Under bilfärden körde hon in i en snödriva. Utöver fängelsestraffet dömdes hon till 40 dagsböter, 800 euro.
En man i 40-årsåldern, som körde bil i Jomala och Mariehamn i juli i år med minst 2 promille alkohol i blodet, har dömts till 80 dagars fängelsestraff, villkorligt. Utöver det dömdes han till 50 dagsböter, totalt 1.150 euro.
En man i 40-årsåldern dömdes till 28 dagsböter, 980 euro, för rattfylleri begånget i juni. Han körde bil i Lemland med minst 0,6 promille alkohol i blodet. (ao)