DELA

Föglö presenterar budget i balans

Föglö kommun har lämnat in ett budgetförslag som fastställs om drygt en månad.
– Vi ser med tillförsikt framöver på hela ekonomin, säger kommundirektör Niklas Eriksson.
Ett första budgetförslag har utformats i Föglös kommunförvaltning. Tanken är att den ska fastslås av kommunfullmäktige 9 december.
– Vi har en budget i balans och som ökat med drygt en procent från i fjol. Vi ser med tillförsikt framöver på hela ekonomin. Mycket hänger på våra företag och att det går bra för dem, säger kommundirektör Niklas Eriksson.
Under 2011 räknar kommunen med att ingå två nya arbetsavtal. Det handlar om ett köksbiträde på omsorgshemmet Annagården som ska utökas från 52 till 70 procent från mitten av nästa år samt en anställning av en ny äldreomsorgsledare på heltid från nuvarande 60 procent.
– Det betyder att vi har totalt 20 tjänster inom åldringsvården i kommunen, säger Eriksson.
I byggnads- och tekniska nämndens budget ryms bland annat inköp av inventarier till Föglö frivilliga brandkår för totalt 5.495 euro. Näringsnämnden vill bland annat ha 5.000 euro för att göra en marknadsföringsfilm om Föglö och en summa för att delta i tre mässor. En större post, 24.600 euro, i socialnämnden blir att investera i ett nytt alarmsystem för de boende vid Annagården som ska kunna bära en alarmknapp kring handleden.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Tillström