DELA

Flera luciaanmälningar borta

Flera anmälningar till årets lucia kom aldrig fram till Folkhälsans kampanjgrupp.
Den e-postadress som uppgavs i annonser och på hemsidan ledde ut i tomma intet.
I förrgår, efter att Nya Åland fått ett mess om en anmäld luciakandidat som inte kontaktats av Folkhälsan innan det slutliga urvalet gjordes, började Helena Kihlberg vid Folkhälsan ana oråd.
– Också vi fick ett mejl om saken. Så jag testade genom att skicka ett mejl till vår allmänna mejladress, samma som uppgetts i annonser och på vår hemsida, och kunde konstatera att det inte gick fram varken till mig, till vår receptionist eller till vår luciaansvariga Ann-Katrin Mörn.
Helena Kihlberg tog kontakt med företaget som sköter datasupporten. Svaret blev, efter att saken hade kontrollerats, att allt som skickats till adressen under luciakampanjtiden hade gått vidare till en personlig adress inom Folkhälsan där ingen fanns som läste breven. Därför fick de som skickat mejlen heller inga felmeddelanden utan trodde förstås att anmälningen hade kommit fram.
– Det här hände på grund av personalbyten på olika poster, och vi beklagar det verkligen. Det är jättesynd att det blir så här. men tyvärr – mänskliga misstag kan inträffa.

Ingen utvald
Helena Kihlberg vill passa på och dementera det antagande som gjordes i messet som publicerades i Messa Nyan i går. Messaren antog att det bara är ”vissa speciellt utvalda” kandidater som får komma till uttagningen.
– Så är det inte alls! Det görs absolut inte något speciellt urval.
Att så många ändå kom med berodde på att många anmälningar anlände per post eller telefon.
Årets urval kan inte göras om. Men de som missade luciauttagningen på grund av missödet i år får en ny chans nästa år. Det finns bara en undre åldersgräns, ingen övre.

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax