DELA

Dödligt fall på Mariella

En 24-årig fransman slog i natt ihjäl sig efter ett tvåvåningar högt fall ombord på Viking Lines ms Mariella.
Varför mannen föll är oklart.
Natten mot måndagen upptäckte personalen i ms Mariellas reception en livlös man.
Mannen hittades på golvet i en aula på sjätte däck. Han hade fallit från åttonde däck genom ett öppet tak. Mariellas sjuksköterska och en läkare, som var passagerare ombord, försökte förgäves återuppliva honom.
Eftersom olyckan upptäcktes kort före Mariella vid halv fyratiden på morgonnatten skulle lägga till i Mariehamn är det polisen på Åland som ansvarar för utredningen.

Efterlyser iakttagelser
– Vi har ingen aning varför mannen föll. Runt öppningen finns ett räcke och plexiglas, säger kommissarie Olof Lindqvist.
Han konstaterar att undersökningen av fallet kompliceras av att det varken finns vittnen eller bilder från någon övervakningskamera.
– Vi ber därför att alla som har gjort några iakttagelser kring händelsen tar kontakt med polisen på Åland, telefonnumret är 018-527100, säger Lindqvist.

En rättsläkare
I dag skall en rättsläkare undersöka den förolyckade.
– Vi hoppas att läkaren skall kunna klarlägga om det handlar om ett sjukdomsfall eller om det finns alkohol eller droger med i bilden.
Mannens identitet är fastställd. Han var fransman och polisen har därför varit i kontakt med både Frankrikes konsul på Åland och franska ambassaden i Helsingfors.
– Dessutom vet vi att han studerade i Sverige och vi har därför också varit i kontakt med läroinrättningen där, säger Olof Lindqvist.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN/FNB