DELA

Dataföretaget MNC fick mer pengar

Ålands Utvecklings Ab (ÅUAB) och Ålands ömsesidiga försäkringsbolag investerar i MobileNetControl Scandinavia Ab.
– Dessa två parter ger bolaget en större trovärdighet när vi söker samarbetspartners på och utanför Åland, säger MNC:s grundare Patrick Sjöberg.
Bolaget MNC startades i december 2005 av Patrick Sjöberg och Juan Llorens. Nya Åland berättade om företaget i april 2006, då Sjöberg var på väg ut från det så kallade Växthuset i I Tiden där han hade fått hjälp att utveckla sitt företag. I dag utvecklar och säljer MNC internettjänster för säkring av datorer.
Nu har ÅUAB och Ömsen beslutat att investera i företaget och i går gick de ut med ett pressmeddelande där de berättade om investeringen.
– MNC representerar ett nytt koncept på marknaden och bolagets produkter har stor internationell potential. ÅUAB har nu i och med denna satsning ytterligare ett bolag inom it-sektorn och det finns synergier mellan bolagen och deras export marknadssatsningar som skapar förutsättningar för en spännande framtid, säger Lennart Joelsson, vd på ÅUAB.
ÅUAB och Ömsen har vardera investerat ”några tio tusen euro” i MNC, mer specifika siffror vill bolagen inte gå ut med.


Koppling
På Ömsen ser man kopplingar mellan MNC:s produkter och den egna verksamheten.
– Den verksamhet MNC representerar är nära förknippad med vår försäkringsverksamhet, eftersom MNC med sina tjänster levererar ett tilläggsvärde för våra kunder. Vid brand ersätter vi materiella förluster, men olika data som rapporter, kalkyler och bilder kanske är förlorade för alltid – om man inte anlitar MNC. Tillsammans skapar vi en tryggare tillvaro för våra kunder, säger ekonomidirektör Tage Silander.


Produktutveckling
MNC:s Patrick Sjöberg är glad över att ÅUAB och Ömsen valt att investera i hans företag.
– Genom samarbetet med Ömsen ser jag att vi kan utveckla våra produkter och tjänster. Jag ser även fram emot att ta del av ÅUAB:s kompetens och nätverk till den åländska och svenska marknaden, säger han.
Företaget MNC ligger just nu i en fas där de skall utveckla bolagets tre huvudmarknader. Dessa marknader är små och medelstora företag, privatpersoner och shipping.

MALIN LUNDBERG