DELA

Birka Paradise blir två miljoner lyxigare

Kryssningsfartyget Birka Paradise ska piffas upp efter nyår – för omkring 18 miljoner svenska kronor.
Eftersom svenskarna reser allt oftare men gärna väljer korta resor och dessutom lever ett jäktigt vardagsliv, vill Birka Line med satsningen erbjuda sina resenärer ett lyxigt, avkopplande dygn till havs.
– En 22-timmarskryssning kan alla klämma in i schemat, säger Wiveka Burgaz, vd och marknadsdirektör för Birka Cruises i ett pressmeddelande.


1.500 kvadratmeter
Paradise Sun & Spa heter det ombyggda sol- och spadäcket som ska vara 1.500 kvadratmeter stort när det är klart. Man bygger ihop pool, spa, soldäck och bar till en sammanhållen enhet.
– På spasidan erbjuds gästerna både nya och traditionella behandlingar. Bland nyheterna hittar man både chokladmassage och ansiktsbehandlingar med champagne eller frukt.


Bastu med utsikt
Samtidigt passar man på att bygga dit fler jacuzzibad, större behandlingshem och dessutom en bastu med panoramautsikt över Ålands hav.
– Året runt-solarna kommer fortsätta lysa som vanligt. De har blivit lite av vårt signum och på vintern fungerar de perfekt som ljusterapi.
Ombyggnaden görs i januari och mot slutet av månaden blir det invigning av det nya sol- och spadäcket ombord på paradisbåten.
Under årets första nio månader har man haft 6,3 procent eller 40.000 fler passagerare än motsvarande period året innan.

LINA ANTMAN