DELA

Beröm för postens miljömedvetenhet

– Posten är genom sin positiva miljöpolicy ett föredöme för landskapsregeringen, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).
På bolagsstämman i dag konstaterade Perämaa att landskapsregeringen är synnerligen nöjd med bolagets utveckling.
Perämaa och landskapets finanschef Dan Eriksson representerade den enda ägaren, det vill säga landskapsregeringen, då Posten Åland ab höll sin allra första bolagsstämma någonsin.
– Jag vill framföra att ägaren är synnerligen nöjd med det arbete postens ledning har utfört. Utvecklingen av bolaget är något oerhört positivt, sade Perämaa.
– Det är positivt att bolaget har en miljöpolicy med nyckeltal i budgeten för miljön. Det är något som jag hoppas att sprider sig till landskapets budget.

Bli stilbildande
Perämaa, som ser posten som en förebild för landskapsregeringen, vill nu att bolagets arbete för miljön skall marknadsföras bättre.
– Jag har ett önskemål: Gör så att det syns utåt, sade finansministern.
– Jag kan lova att det är ännu flera miljöåtgärder på gång och att posten kan bli stilbildande på området, svarade Anders Ingves, ordförande för Posten Ålands styrelse.
Lagtingsledamot Roger Slotte (C) valdes till ny styrelsemedlem efter Veronica Thörnroos (C) som i september lämnade sin styrelsepost då hon utsågs till trafikminister. I övrigt är styrelsen oförändrad, vilket innebär att Anders Ingves fortsätter som styrelsens ordförande, Robert Lindfors som dess vice ordförande. Övriga styrelsemedlemmar är Agneta Erlandsson-Björklund och Anna Janson.
Bolagsstämman omfattade styrelsens förslag om en utdelning av 100 euro per aktie vilket betyder att landskapsregeringen får 1 miljon euro. I det fria egna kapitalet kvarlämnas 10,7 miljoner euro.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN