DELA

Barnen är de livsviktiga

Barnkonventionens dag infaller på fredag och kvällen innan finns en möjlighet att ta del av föreläsningen ”Ni är dom livsviktiga”.
Förenta nationernas konvention om barnens rättigheter firar 20 år med jubileumsdag på fredag. Bildningsförbundet ABF på Åland arrangerar tillsammans med Pusselfamiljen och Rädda barnen en föreläsning som vänder sig till vuxna.
Under rubriken ”Ni är dom livsviktiga” tar föreläsningen bland annat upp hur viktigt det är för vuxna att tänka på hur de beter sig, förhåller sig och agerar.
– Barn och unga behöver känna att de är viktiga, det räcker inte med att vi ger dem rättigheter och valmöjligheter, säger föreläsaren Mia Hanström vid ABF och fortsätter:
– Vi har i dag byggt upp en samhällsstruktur som på flera sätt motarbetar ungas hälsa, ansvarstagande och kreativitet. Vuxna måste ta kommandot, inte för att på ett gammaldags sätt härska över barn och ungdomar, utan för att stödja dem i deras resa till vuxenvärlden.
Föreläsningen, som arrangeras torsdag 18.30 på Stadsbiblioteket, är interaktiv vilket ger utrymme för deltagarna att reflektera över vad som sägs.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax