DELA

Ålänningar provar Hbl på läsplatta

25 slumpmässigt utvalda ålänningar testar i vår hur det är att läsa Hufvudstadsbladet på en läsplatta.
Projektet följs med stort intresse av hela den finländska tidningsbranschen.
– Det här är en stor dag, sade Hbl:s chefredaktör Hannu Olkinuora i går då han hälsade de åländska testläsarna välkomna till läsplattans introduktionstillfälle.
Läsplattan som alternativ och komplement till papperstidningar har diskuterats enda sedan den introducerades på marknaden. I dag utnyttjar flera utländska tidningar plattan men i Finland är Hbl en föregångare.
– Det här projektet följs med ett enormt intresse. Ni kommer att titta på era nya läsplattor men hela den finländska medievärlden tittar på oss – och på er, konstaterade Olkinuora.

Genom lottning
Att Hbl skulle testa sin läsplatta på just Åland har varit känt redan länge men den tekniska delen av projektet har krävt sin tid att utveckla. I går var det dags för startskottet då de kinesiska pekdatorerna delades ut.
Av alla de ålänningar som anmälde sitt intresse att delta i testet har 25 valts ut genom lottning. I gruppen ingår både yngre och äldre personer, ensamstående och familjer. De har nu tid att skapa sig en uppfattning om tidningsläsning via läsplatta fram till månadsskiftet april-maj då projektet skall utvärderas.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen