DELA

Ålandsresor upphör, City Travel tar över

Ålandsresor Resebyrå, som ingår i Eckerö Linjen Ab, upphör med sin resebyråverksamhet från och med fredagen den 10 september 2010. Verksamheten innefattar charterresor med bolagen Fritidsresor, Ving, Apollo, Sembo och Allresor samt reguljära flygresor. Inga uppsägningar är aktuella i samband med affären.
Det sägs i ett pressmeddelande från Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.
Pressmeddelandet fortsätter:
Vi tror att City Travel, som är en renodlad resebyrå och resekonsult, har de bästa förutsättningar att bedriva en modern och affärsmässig resebyrå på Åland i framtiden. Det känns även riktigt bra att två av våra resesäljare erbjuds motsvarande tjänst hos City Travel, säger Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson.
Våra resebyråkunder kommer inte att drabbas av försäljningen då samtliga bekräftade charter- och reguljärresor kommer att genomföras enligt tidigare överenskommelse. Från och med fredagen den 10 september 2010 tar vi däremot inte emot nya bokningar, utan hänvisar till City Travel.
Nu kommer vi att koncentrera vårt arbete på att ytterligare förbättra reseupplevelsen ombord på M/S Eckerö och på att sälja Åland, både på den svenska och finska marknaden. Naturligtvis kommer vi även fortsättningsvis att sälja hotellpaket i Sverige, bussresor med Williams och kryssningar med M/S Birka Paradise till ålänningar. Försäljningen kommer att ske på Eckerö Linjens kontor på Torggatan 2 och i Berghamn, Eckerö.
Marknadsföringsnamnet Ålandsresor kommer som tidigare att användas i den finska marknadsföringen av våra Ålandspaket. Här kommer vi fortsättningsvis att även erbjuda flygresa till och från Åland. Det är gästen som avgör hur man vill färdas för att besöka, semestra eller mötas på Åland, säger Karlsson.