DELA

Åländskt bidrag till Expos antirasistiska youtube-film

Svensk-åländska popbandet Leo med Lådan har gjort musiken till en youtube-film av den antirasistiska forskningsstiftelsen Expo.
Stiftelsen Expo är en privat forskningsstiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Verksamheten bedrivs på ideell grund. Stiftelsens plattform värnar demokrati och yttrandefrihet mot rasistiska, högerextrema, antisemitiska och totalitära tendenser i samhället, enligt den egna beskrivningen.
Stiftelsen Expo ger ut tidskriften Expo och nyhetssajten expo.se.

Valrörelsen
Underavdelningen Expo utbildning publicerade i fredags en youtube-film med ungefär tvåhundra bilder som antirasister runt om i landet har skickat in.
– Under ett års tid har vi via Facebook uppmanat folk att skicka in bilder med budskapet ”Sverigedemokraterna har fel”. Så här lagom till valrörelsen tyckte vi att en youtube-film skulle passa för folk att sprida, säger Expos utbildningschef Alexander Bengtsson till MyNewsdesk.
Bandet Leo med Lådan med Stockholmsålänningen Leo Lundberg i spetsen har gjort musiken till filmen. Låten heter ”En del av Sverige”.
– Budskapet i ”En del av Sverige” passar perfekt. Antirasism är något som är berör alla, säger Bengtsson.
I mars i år spelade Leo med Lådan på pub Bastun i Mariehamn.
Filmen går att se här: www.youtube.com/watch?v=j94cp3fLfcE (ms)