DELA

Åländsk pensionär på väg stämma Nordea

Åland kan snart få sitt andra rättsfall om Nordeas masskuldebrevslån Mermaid.
En åländsk pensionär är på väg att dra banken inför rätta efter att ha förlorat det kapital som hon tidigare placerat i ett av masslånen.
Nyligen avkunnade tingsrätten sin dom i fallet Sture Carlson mot Nordea.
Nordea friades trots att hela det kapital som Carlson placerade – cirka 300.000 euro – gick förlorat i den ekonomiska kris som drabbade världen i fjol. Orsaken var att Carlson enligt tingsrätten var att betrakta som en i det närmaste professionell placerare som borde ha förstått hur det komplicerade masslånet var uppbyggt och därför insett riskerna, trots att tingsrätten också kom fram till att informationen från bankens sida varit bristfällig.
På grund av domen har pensionären, som också förlorat kapital som hon placerade i Mermaid, hopp om att få rätt i en kommande domstolsprocess.
– Jag har preliminärt varit i kontakt med advokat och ska nu ta kontakt igen. Jag har naturligtvis meddelat att jag är missnöjd med hur Nordea har skött den här affären, men förhandlingarna har varit resultatlösa och banken vägrar gå med på att man gjort något fel. Det är jag besviken på.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre