DELA

Air Åland tekniker kan sägas upp

Air Ålands samarbetsförhandlingar är på upprinningen. Piloterna har till i morgon på sig att skriva på det förslag som lagts fram.
Vad gäller teknikerna har man inte lyckats hitta någon lösning.
För teknikernas framtid har ledningen på Air Åland inte lyckats hitta någon lösning. Därför lutar det nu mot att teknikerna kommer att sägas upp.
– Så kan det bli ja, säger vd Janke Sundberg.
Förra veckan var det meningen att piloterna skulle skriva på det förslag som säger att de ska jobba fler dagar per månad. Eftersom samtliga piloter inte hade skrivit på tog ledningen beslutet att samtliga piloter skulle sägas upp. När Sundberg på ett möte i torsdags meddelade den berörda personalen om beslutet visade det sig att piloterna missförstått mötets syfte. De hade uppfattat överenskommelsen som att de på torsdagen skulle få möjlighet att diskutera sina motförslag.
– Så jag sade åt dem att gå ut och snacka ihop sig en stund. De kom sedan tillbaka och meddelade att de godtar förslaget, säger Sundberg.
Exakt vad förslaget innebär vill han inte säga något om innan alla piloter skrivit på. Eftersom piloterna inte är organiserade måste han förhandla med dem en och en.
– Jag vill inte bara tro att vi är överens, säger han.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax