DELA
Foto: Tallink

Kölsträckning av Tallinks nybygge

Skrovtillverkningen av Tallinks nya LNG-drivna höghastighetsfartyg inleddes idag med en traditionell ceremoni vid varvet Meyer Turku i Åbo.
Kölsträckningsceremonin bevittnades av cirka hundra gäster från varvet, rederiet och klassificeringssällskapet Veritas, berättar Tallink i ett pressmeddelande.

Som traditionen bjuder placerades ett lyckobringande mynt under fartygets köl. Mynten kommer senare att tas bort och förvaras ombord på fartyget, som tidigare i år fick namnet Megastar, för att frambringa tur.

Första LNG

På plats under tisdagens ceremoni fanns även Janek Stalmeister, vd för Tallink-gruppen.

– Megastar är vårt första LNG-drivna fartyg med förbättringar på många områden. Vi vill därför passa på och fira varje steg som för oss närmare hennes planerade leverans nästa år. Vi ser verkligen fram emot att visa upp detta storartade fartyg, säger Janek Stalmeister.

Trafikera Tallinn

Leverans av Megastar är planerad till början av nästa år. Hon blir 212 meter långt, ha en marschfart på 27 knop och trafikera linjen Helsingfors – Tallinn. LNG-gas kommer att användas som drivmedel, men fartyget kan även trafikera på marindiesel, MGO.