DELA
Foto: Jonas Edsvik

Kolonial stil möter nordisk lantkänsla

Det är Hans och Jackie Lindmarks livsverk. Den nya gästgiveribyggnaden på släktgården Björnhofvda i Eckerö är färdigställd och redo för julbordsgäster.

– Tanken är att man ska känna sig bortskämd och personligt bemött. Lyxigt, men inte snobbigt, säger Jackie Lindmark.

Wow-faktorn är ett faktum redan när gästen kommer in genom de roströda pardörrarna. Man kliver direkt in i ett sällskapsrum med bar, öppen spis, mörk träpanel och en imponerande takhöjd med synliga mörkbetsade takbjälkar.

Trenden ljust och fräscht är bannlyst hos paret Lindmark. De har i stället hämtat inspiration från sina många resor, framförallt till Asien, och stilen är kolonial med inslag av nordisk lantromantik.

– Det var otroligt viktigt för oss att inte tappa det åländska, säger Jackie Lindmark och tillägger att släktgårdens historia och närliggande byggnader har påverkat mycket under projektets gång.

Gästgifveribyggnaden, som är drygt 300 kvadratmeter stor, har fyra dubbelrum – alla med kompletta badrum. Det finns också ett mindre restaurangkök, en matsal som också är veranda och ett konferensrum som också fungerar som ett extra sällskapsutrymme. Det finns även rum för uthyrning i gårdens huvudbyggnad där Jackie och Hans Lindmark också bor, samt i orangeriet på andra sidan vägen.

Den nya byggnaden har kostat mellan 400 000 och 500 000 euro totalt.

Läs mer i måndagens Nya Åland!