DELA
Foto: Ida K Jansson

Kenneth Westerback säger upp sig från IFK-ishockey

HOCKEY. IFK Mariehamns verksamhetsledare och A-lagstränare, Kenneth Westerback, säger upp sig. Nu letar föreningen en ersättare.
– Det finns inget drama bakom det hela, men allt har sin tid, säger han.

På IFK Mariehamns hemsida dök på onsdagen en rekryteringsannons för en verksamhetsledare upp. Nya Åland fick tag på nuvarande A-lagstränaren och verksamhetsledaren Kenneth Westerback för en kommentar.
– Ja, det stämmer. Jag har sagt upp mitt avtal från den sista april 2023.
Vad ligger bakom uppsägningen?
– Det finns inget drama bakom det här, jag har arbetat på ön sedan 2016, och nu åker jag troligen hem till Vasa igen. Jag känner att jag har gett vad jag har att ge till föreningen.
Har du redan gjort klart med nästa steg i yrkeslivet?
– Nej, i nuläget är allt öppet. Mina barn och mina åldrande föräldrar bor i Vasa, och jag och min fru känner att vi behöver tänka på familjen. Det är dags att fortsätta resan, men vad den bär med sig vet jag inte ännu.
Beslutet är hans eget och han fortsätter att träna IFK:s A-lag i hockey som vanligt, till slutet av april nästa år.
– Och det känns som att min ande kommer leva kvar i Islandia ett bra tag efter det. Jag skulle inte byta bort en enda dag av de senaste sju åren, men allt har helt enkelt sin tid, säger han.
Ska du vara en del i nyrekryteringen som utser din efterträdare?
– Ja, jag kommer finnas med i diskussionerna och i den arbetsgrupp som föreningen har tillsatt för det här. Jag vill gärna vara involverad i att hitta en person som kan ta vid där jag slutar.