DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Katarina Sundberg ny förvaltningschef för Ålands gymnasium

Styrelsen för Ålands gymnasium beslöt vid styrelsemötet ikväll att utse Katarina Sundberg till ordinarie förvaltningschef för sju år framåt.

Katarina Sundberg har varit tillförordnad på posten sedan den tidigare förvaltningschefen Christian Ivars lämnade tjänsten i november förra året. Dessförinnan var hon biträdande rektor vid Ålands yrkesgymnasium.

– I Katarina Sundberg får Ålands gymnasium en förvaltningschef med stort engagemang, driv och kunskap, skriver styrelseordförande John Holmberg i ett pressmeddelande.

Holmberg berättar att styrelsen sökte en förvaltningschef som kan balansera ekonomi, förvaltning och intresse för utbildningsfrågor.

– En person och personlighet som kan skapa en bra vardag för Ålands gymnasium och dess förvaltning, men även bidra med visioner. Det har vi hittat i Katarina.

Tidigare under våren blev det klart att Gitte Holmström efterträder Inger Rosenberg-Mattsson som rektor för Ålands yrkesgymnasium, när den sistnämnda går i pension i sommar. Marcus Koskinen-Hagman fortsätter som rektor för Ålands lyceum.