DELA
Foto: Björn Nylund

Hon fick treskift som sin första uppgift

Som mångårig chef på Odalgården är Pernilla Karlsson veteran inom äldreomsorgen i Mariehamn.

Nu har hon fått förtroendet att leda hela verksamheten fram till nästa höst.

Den första uppgiften blir att lösa turbulensen kring planerna på treskift för all personal.
Pernilla Karlsson är vikarierande äldreomsorgschef i Mariehamn till nästa höst. Förutom Odalgården ska hon nu även hantera även Trobergshemmet, hemtjänsten, dagverksamheten, korttidsvården, rehabiliteringsteam.

– Det är egentligen samma frågor som jag hanterar nu, då äldreomsorgen har varit min hjärtefråga redan innan det här jobbet, säger hon.

– Vad som är viktigt för mig just nu är att vi får en svängning så att allt inte bara blir negativt kring Trobergshemmet och äldreomsorgen. För vi har en personal som gör ett väldigt gott arbete.

En av de allra första uppgifterna blev att samla personalen och informera om planerna på treskift för alla, något som rört upp känslorna sedan det blev känt i början av sommaren.

– Jag känner att jag inte kan göra om något utan måste jobba från det som fanns 15 augusti. Men det var viktigt för mig att klargöra saker, som att vi inte redan satt upp riktlinjerna. De ska vi utarbeta under nästa år. Hur det kommer att se ut i praktiken vet vi först 2020.

– Det som varit viktigt för oss från ledningen har varit att inte komma och säga att så här ska vi jobba. Utan nu vill vi ha personalen med oss. Det är så viktigt att det här får gå ner på avdelningsnivå.

Läs mer i fredagens Nya Åland!