DELA

Här kan du se Östersjöfondens prisutdelning

Här kan du se Östersjöfondens prisutdelning som på grund av coronaläget visas digitalt.

Prisutdelningen brukar vanligtvis hållas för inbjudna gäster på stora scenen i Alandica, men nu har man i stället spelat in en 45-minuter lång video.

Tittarna får besöka pristagarna i deras hemmiljöer och lära sig om deras arbete för Östersjön. Man får bland annat besöka Lappo och träffa personerna bakom Lappo Vatten och Miljö som belönats för sitt arbete för en gemensam avloppsvattenrening på ön.

Kaisa Kononen och hennes efterträdare Andris Andrusaitis är högsta ansvariga för BONUS sekretariatet och tilldelas Östersjöpriset i år. Man får en inblick i deras arbete för ett tvärvetenskapligt nätverk. De har skapat och upprätthållit ett nätverk av forskare och tjänstemän från hela Östersjöregionen.

Man får också besöka riksdagsledamoten Saara-Sofia Sirén från Åbo som ihärdigt jobbat för Östersjön.

Förutom Östersjökämpar bjuds det på sång och musik. De åländska Voice of Finland-artisterna Emilia Alm och Walle Wahlsten sjunger tillsammans med den svenska stjärnan Helen Sjöholm.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp