DELA

Guldägg till Ålandsbanken

Ålandsbanken och reklambyrån RBK fick i kväll det prestigefyllda reklampriset Guldägget för Åland Index och Östersjökortet. Det berättar branschtidningen Resumé.

Östersjökortet är ett biologiskt nedbrytbart bankkort som lanserades i fjol. Åland Index är en tjänst som ÅAB tagit fram tillsammans med Mastercard och KPMG, som gör att konsumenten direkt via sitt internetbank ska kunna se hur den enskilda konsumtionen bidrar till klimatpåverkan.

Så här lyder Guldägget-motiveringen:

”Det här gänget sitter mitt i skiten. Bokstavligen. Men de har insett att de också sitter på en del av lösningen. Så de gräver där de står och utvinner nu fakta med potential att förändra saker på riktigt. Och de gör det inte på egen hand utan tillsammans med sina kunder, vilket får dem att framstå som något tämligen unikt i sin bransch. Dessutom har de lyckats sätta sitt namn på världskartan genom att göra idén öppen för alla. Och det är ju smart. För miljöfrågan är global och lösningen lika relevant i Kinesiska Sjön som i Ålands hav. Precis som bankens tjänster får man förmoda.”