DELA
Foto:

Fler kontrakt för jubilerande ME Group

Det förnyade mångmiljonavtalet med Viking Line, som Nya Åland berättade om i fredags, kommer som en extra födelsedagspresent åt ME Group eftersom moderbolaget i koncernen, Trapp & Klingstedt, fyllde 70 år samma dag.

– Det kan man säga, säger Wiklöf Holdings vd Nils Lampi.

Den åländska skeppshandeln står på en stark grund eftersom man tidigt insåg att det är viktigt att ta steget ut i Östersjön.

Bolag köptes upp både i Sverige och i riket och på 1990-talet bildade Wiklöf Holding ME Group. År 2000 etablerade man sig också i Tallinn, fyra år före Estland blev medlem i EU.

Ett av de svenska dotterbolagen är Drinks Logistics Partner (DLP). I fredags meddelades att DLP nästa år tar över samtliga logistiklösningar för Fondberg & Co, som är en av Sveriges näst största vin- och spritimportörer.

– Det här samarbetet stämmer perfekt överens med våra strategiska plaer och är avgörande för att ytterligare stärka vår konkurrenskraft, säger DLPs vd Helena Sjögren.

Fondbergs styrelseordförande Markku Roponen säger att man jämförde de flesta tillgängliga leverantörer på marknaden innan man valde DLP.

ME Group har i dag cirka 640 anställda.