DELA
Foto: <07_Bildrubrik>HOT Den 17 december berättade Nya Åland om rättegången mot männen.

Far och son döms för hot och ärekränkning

Två män, far och son, dömdes i tisdags i Ålands tingsrätt för bland annat ärekränkning.
En 25-åring man dömdes för överlämnande av motordrivet fordon till berusad, trafikförseelse och ärekränkning till 40 dagsböter, sammanlagt 760 euro. Han ska också betala skadestånd på 900 euro till den kvinna som utsatts för ärekränkning, samt ersätta hennes rättegångskostnader med 1 208 euro.

25-åringen hade förnedrat kvinnan, mamman till hans tidigare flickvän, genom att ett flertal gånger personligen, genom textmeddelanden samt under konversationer på Facebook kalla henne för pillerhora, alkoholist och lössläppt, sägs det i domen.

25-åringens far dömdes för olaga hot och två fall av ärekränkning till 50 dagars fängelse, som omvandlas till 50 timmars samhällstjänst.

I hans fall fanns det tre olika målsägande. Dels samma kvinna som sonen förnedrat, dels hennes make och en annan person.

I skadestånd och ersättning för rättegångskostnader ska han betala sammanlagt drygt 5 700 euro.

Tingsrätten konstaterar att vad gäller detaljerna i samtal där hot framförts är det svårt att i efterhand utreda exakt hur den dömde formulerat sig eftersom samtalen inte har bandats in.

Tingsrätten anser dock, trots skillnad i vissa detaljer, att kvinnan och hennes make trovärdigt berättar om att de per telefon blivit hotade till livet av mannen.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!