DELA
Foto: Ida K Jansson

Doldisbolaget som växer så det knakar

Har du använt någon av Enfuce Financial Services tjänster så vet du förmodligen inte om det.

På Torggatan i Mariehamn huserar doldisbolaget som växer så det knakar.
Enfuce grundades i juni 2016 av Monika Liikamaa tillsammans med William Ekström, Niklas Jansson, Denise Koskinen och Tom Gråhn. Deras två kontor ligger på Torggatan i Mariehamn och i Esbo på fastlandet.

Bolaget erbjuder tjänster inom betallösningar till bland annat banker och andra finansiella institutioner. I dagsläget finns kunderna i Finland, Sverige, Norge och Mellanöstern. Enfuce är ett företag som inte nödvändigtvis syns för slutkunderna men ålänningar som laddat ned och använt sig av St1:s app har stött på Enfuces tjänster, utan att veta om det.

Man var också med och lanserade Apple Pay år den finska kedjan St1. Apple Pay är en app med vilken du kan betala i vissa butiker med hjälp av en iPhone eller Apple Watch.

– Integreringen samt certifieringen väckte mycket intresse inom den finska bankvärlden, eftersom projektet gjordes på endast tre månader. Vanligtvis tar det runt 10–12 månader, säger Wilhelm Lönnberg, marknads- och kommunikationsansvarig på Enfuce.

Enfuce godkändes av finska Finansinspektionen att drifta sina betallösningar i ett publikt moln.

– Vi var först i världen med att godkännas av dem, det är inte det lättaste att bli godkänd och det är en bra stämpel för oss, säger vd Monika Liikama.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!