DELA
Foto: Montage av Stefan Öhberg

Dags att rösta fram Århundradets ålänning

Unga personer och äldre, välbekanta lokalkändisar och många som verkat i det dolda.
Över hundra nomineringar kom in då Nya Åland begärde förslag till Århundradets ålänning.

Klicka här för att rösta!

Nu är det dags att rösta bland de nominerade.
Nästa år fyller Åland 100 år. Det vill vi på Nya Åland fira och ordnar därför den lekfulla tävlingen som heter Århundradets ålänning.

Åland och dess invånare är unika på så många sätt och med läsarnas hjälp vill vi kunna berätta om kämparinsatser, livsöden eller vad som helst som vi ålänningar tycker att beskriver just det som gör oss till ålänningar. Inget är för litet och inget är för stort.

I dagens tidning presenteras resultatet av nomineringsprocessen, som pågått under hela hösten 2020. Flera hundra personer lämnade in nomineringar, så det var många personer som nominerades många gånger.

Gör såhär

Nu är det dags för nästa steg. Vem vill du läsa mer om?

Klicka här, välj ut den kandidat du vill rösta på och följ instruktionerna. Det är inte tillåtet att rösta på fler än en kandidat.

Du kan också skriva kandidatens namn på ett vykort och skicka till Århundradets ålänning, Nya Åland, PB 21, 22101 Mariehamn.

När du röstar får du gärna skriva in din e-postadress (om du röstar via hemsidan) eller telefonnummer (om du skickar vykort), för alla som röstar, och uppger kontaktuppgifter, är med i utlottningen av tre signerade exemplar av boken om Veckans Wilén.

Röstningen pågår fram till 29 januari 2021. De kandidater med flest röster presenteras under våren i en artikelserie i Nya Åland.

Ni bestämmer

Det är Nyans läsare som under hösten 2020 har nominerat kandidater till tävlingen. Inskickade nomineringar och motiveringar som vi uppfattat som skämt är borttagna ur listan. Om någon nominerats flera gånger har vi sammanfattat motiveringarna. Vissa nomineringar var långa och beskrivande, men vi har tyvärr inte möjlighet att publicera dem i sin helhet.

Nya Åland har inte faktagranskat detaljer och påminner om att nomineringarna är subjektiva. Årtal och kommunuppgifter baserar sig bland annat på inskickad info och
Nya Ålands arkiv, så det kan finnas brister. Hör gärna av er i sådana fall så uppdaterar vi
efterhand informationen till Århundradets ålänning på vår hemsida.

Stort tack till alla som nominerat!

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp