DELA
Foto: Julia Johansson
Henrik och Diana Åkerberg har lagt öl- planerna på is.

Bryggerisatsning i Lappo skjuts upp

Det nya mikrobryggeriet Brändö Brewing hade stora planer för sommaren. Men coronakrisen gör nu att initiativtagaren Henrik Åkerberg skjuter på allt till nästa år.

– Skärgården kan bli tom på folk i sommar. Det var tur i oturen att vi inte hunnit ta det längre, säger han.
Planerna var att starta ett mikrobryggeri i Lappos fiskförädlingslokal under försommaren och att kunna producera upp till 75 000 flaskor öl med skärgårdskänsla i år.

Men efter att Henrik och Diana Åkerberg, som även driver bageriet och kaféet Baka! i Kastelholm, berättade om detta i januari började coronaviruset spridas i världen och man drog ner på takten, väntade med att beställa en del av utrustningen och drog in aktieinvesteringskampanjen.

– Nu blir det i bästa fall en halv säsong i skärgården. Dessutom behövs det mer folk i bageriet. Det blir en kedjereaktion av allt, säger Henrik Åkerberg.

Två ölsorter var klara för produktion och kanske kan de dyka upp som smakprov vid något mindre evenemang i år. Sen blir det nystart.

– Vi kommer istället att kunna planera allt färdigt och till och med ha all utrustning på plats redan i höst, säger Henrik Åkerberg.