DELA

Birka ställer också in

Kryssningsrederiet Birka Cruises meddelade under lördagskvällen att man på grund av den rådande situationen och oron kring coronaviruset tar en paus i sin kryssningstrafik från Stockholm.
Samtliga avgångar mellan söndag 15 mars fram till och med tisdag 7 april 2020 ställs in.

Alla berörda kunder kommer att kontaktas personligen inom den närmaste veckan och erbjudas fri ombokning till en avgång längre fram, eller att boka av sin resa med full återbetalning. Avgångar från och med den 8 april och framåt berörs i nuläget inte och planen är att återuppta trafiken onsdagen den 8 april.

– Vår högsta prioritet på Birka Cruises är våra gästers och medarbetares hälsa, välmående och säkerhet. Under rådande situation ser vi inte att det är möjligt att upprätthålla vår ordinarie kryssningsverksamhet de närmaste veckorna säger Tomas Karlsson, VD för Birka Cruises.

– Vi förstår att detta beslut påverkar både våra medarbetare, gäster och samarbetspartners negativt och vi beklagar verkligen detta. Just nu ligger dock hela vårt fokus på att ”rida ut stormen” som den senaste tidens oro för coronaviruset har skapat. Rederinäringen och den övriga turism- och resebranschen är i oroliga tider extra utsatt och därför behöver vi i nuläget vara proaktiva och ta till den här typen av insatser.

Birka Cruises kryssningar omfattas av paketreselagen vilket innebär att man vid extraordinära händelser som denna har rätt till återbetalning. Samtliga berörda gäster kommer att kontaktas personligen under den närmaste veckan och behöver inte själva göra något i nuläget.

Tallink meddelade tidigare att man också ställer in sin trafik på Stockholms-Tallinn rutten.