DELA
Foto: Johan Orre

Basilier tänker överklaga

– Det är olyckligt. Jag trodde verkligen att jag hade lagen på min sida i det här, säger Rasmus Basilier om förvaltningsdomstolens beslut.
Som nyan.ax berättade i fredags har Ålands förvaltningsdomstol avslagit besvären mot Eckerö kommuns uppsägning av Rasmus Basilier som kommundirektör.

Både Basilier själv och fyra kommuninvånare hade besvärat sig mot uppsägningen.

Tre av kommuninvånarna var fullmäktigeledamöter som röstat emot uppsägningen och den fjärde var kommunstyrelsens vice ordförande John Hilander.

Rasmus Basilier har för avsikt att överklaga förvaltningsdomstolens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen, berättar han.

– Det finns två lagar som kan användas här och förvaltningsdomstolen har valt att följa en av dem. Det är definitivt ett ärende värt att få prövat, säger han.

Basilier syftar på att förvaltningsdomstolen ansett att det är tjänsteinnehavarlagen och inte kommunallagen som är tillämplig när det gäller anställningen som kommundirektör.

– Det är intressant fråga att reda ut, inte bara för mig. Det finns ju många kommundirektörer i Finland, säger Rasmus Basilier.