DELA

ÅU värvar från USA

FOTBOLL. Under lördagen offentliggjorde Åland United ännu ett nyförvärv inför säsongen, nämligen de 24-åriga mittfältaren Sarah Troccoli. Troccoli, som är hemma från USA, kommer senast från spel med Racing Santander i spanska andradivisionen. Innan det representerade hon Florida Gators i det amerikanska collegesystemet.

ÅU:s sportchef Mikael Virta beskriver i ett pressmeddelande Troccoli som ”en passningssäker och på samma gång stark spelare som längtar efter en stor roll med bollen i lagets uppbyggnadsspel, något som hon enligt egen utsago inte fick uppleva i Spanien där man mest tjongade långa bollar.”

Jag är tacksam för möjligheten att få representera Åland United. Lagets kultur och konkurrensbetonade klimat stöder en mentalitet där varje spelare försöker uppnå sin egen bästa version av sig själv. Det är något jag knappt kan vänta med att få uppleva. Jag är väldigt ivrig att få lära känna denna organisation som har skapat en så stark fotbollskultur och på att få komma ut på planen med mitt nya lag, säger Troccoli i pressmeddelandet. 

Sarah Troccolis kontrakter gäller över säsongen 2021.