DELA
Foto: Stefan ÖhbergDahlmans vd Åsa Dahlman.

Åsa Dahlman: ”Jag behöver förnyelse”

Efter 13 år Åsa Dahlman beslutat lämna familjeföretaget W.J. Dahlman ab.

– Jag känner att jag behöver förnyelse, säger hon.
Nyan.ax berättade i går om att vd Åsa Dahlman slutar till sommaren. Och det har varit turbulens på de åländska direktörsstolarna den senaste veckan. I torsdags sparkades Paf-direktören Anders Ingves, i måndags meddelade Plastos Pelle Hägglund att han söker nya projekt.

– Det finns absolut ingen dramatik bakom mitt beslut. Jag känner helt enkelt att jag behöver förnyelse och att den drive and go som behövs för jobbet saknas, säger Dahlman.

Har du redan något nytt projekt?

– Nej, jag har inget annat. Jag har lovat stanna till maj, sedan skall jag vara ledig hela sommaren. Jag har en sjuårig flicka som börjar skolan i höst, hon skall få ett riktigt bra sommarlov och en bra inskolning. Efter sommaren tar jag ställning till vad jag ska göra.

– Åsa har utfört ett mycket förtjänstfullt och uppskattat jobb hos oss och vi beklagar men respekterar hennes beslut. Vi startar nu rekryteringen av hennes efterträdare, skriver företagets styrelseordförande Johan Dahlman i ett pressmeddelande.

Slakteri- och charkuteriföretaget Dahlman är till hundra procent familjeägt. Åsa Dahlman har varit vd sedan första januari 2014.