DELA
Foto: Johan Orre

Anders Wiklund lämnar Optinova Group

Anders Wiklund slutar som vd i Optinova Group, det skriver bolaget i ett pressmeddelande idag, torsdag.

Wiklund har varit vd i bolaget sedan april 2015. Styrelsen har redan påbörjat en rekryteringsprocess för att hitta en ny vd för bolaget, men Anders Wiklund kommer vara kvar ännu en tid.

-Mina år som vd i Optinova Group har varit en otrolig resa. Jag har fått förmånen attt arbeta i en helt fantastisk organisation med dedikerade medarbetare som fått mig att växa både yrkesmässigt och som person. Jag är evigt tacksam för den här tiden och vågar påstå att Optinova idag står stadigt och väl rustat för nya möjligheter och utmaningar, säger Anders Wiklund i pressmeddelandet.

Optinova tillverkar avancerade plastslangar för medicintekniska- och industriella partners. Produktionen sker i 4 fabriker lokaliserade på Åland, USA och Thailand kompletterade med 10 försäljningskontor utspridda globalt. Bolaget har cirka 450 anställda, varav 220 på Åland.  Optinova ägs av Eriksson Capital med huvudkontor i Mariehamn

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp