DELA

Optinova startar ny fabrik i USA

Optinova Group startar en ny fabrik utanför Philadelphia i Pennsylvania, USA, som ska producera avancerade slangar för industriella applikationer, främst för bilindustrin och transportbranschen. Eventuellt ska fabriken i framtiden även producera slang för medicinskt bruk.

”Tajmingen med pandemin gav extra fart på vår då redan pågående nyetablering då vi hade möjlighet att köpa loss utrusning och anställa personal från en konkurrent som fick problem i sin verksamhet i pandemins spår” skriver Anders Wiklund, vd i ett pressmeddelande

Placeringen är strategisk, eftersom både existerande och nya potentiella kunder finns i området, dessutom är efterfrågan stor, enligt pressmeddelandet.

Fabriken ska ha tio produktionslinjer och är på 9 000 kvadratmeter. De första slangarna ska lämna fabriken redan i maj i år. Arbetet med fabriken har pågått i över ett år.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp