DELA
Foto: Jonas Edsvik

Alandia vill sälja även företagens olycksfalls- och patientförsäkringsdel

Alandia har undertecknat en avsiktsförklaring med LokalTapiola om att sälja sitt lagstadgade olycksfalls- och patientförsäkringsbestånd jämte kundrelationer till LokalTapiola, berättar bolaget i ett pressmeddelande idag, torsdag.

”Affären innebär inga förändringar för berörda kunders försäkringsskydd och kunderna behöver inte vidta åtgärder. För att affären ska kunna genomföras krävs godkännande av Finansinspektionen och båda parters bolagsstämmor”, skriver man också.

Affären är avsedd att äga rum den 1 juli 2022. Personalen har möjlighet att följa med och bli anställda på LokalTapiola från och med samma datum, enligt pressmeddelandet.

Alandia har redan tidigare sålt sitt ”personligt olycksfalls- och reseförsäkringsbestånd” till LokalTapiola.

-Försäljningen av det lagstadgade olycksfalls- och patientförsäkringsbeståndet är en fortsättning för vår strategi att bli ett renodlat sjöförsäkringsbolag med visionen att bli en ledande europeisk sjöförsäkringsspecialist, säger Alandias vd Tony Karlström i pressmeddelandet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp