DELA
Foto: Jonas Edsvik

”Vi har ingen dold agenda för Alandia”

Rettig Group har inga planer på att dammsuga Alandia Försäkrings kassa utan avsikten är den rakt motsatta.

– Om Alandia är framgångsrikt är det bra för alla. För ägarna, för det åländska samhället och för de anställda.

I måndags träffade Nya Åland investmentbolaget Rettig Groups vd Tomas von Rettig och bolagets investeringsdirektör Roger Lönnberg, styrelseordförande i Alandia Försäkring, som var på snabbvisit i Mariehamn tillsammans med bolagets kommunikationsdirektör Pia Dahlqvist.

Intervjun har varit planerad under en längre tid – egentligen allt sedan Alandiabolagens tidigare vd Johan Dahlman luftade sina och andras farhågor med bolagiseringen av det tidigare försäkringsbolaget i Nya Åland i juni – och Rettigs företrädare berättar nu för första gången offentligt hur de ser på Alandia och vilken vision som driver dem.

De känner till det som sagts och skrivits lokalt om bolagiseringen och de åsikter och handlingar som den gett upphov till.

– Många på Åland känner inte till oss och vår bakgrund och de åsikter som kommit fram stämmer inte överens med det vi själva upplever som rätt. Om inte vi berättar om vad vi står för så gör någon annan det och då blir det en annan version än vår, säger Roger Lönnberg och Tomas von Rettig.