DELA

Nytt bolag köper Alandia av Rettig

UBV Alandia Holding har idag undertecknat ett köpeavtal om förvärv av Rettig Groups samtliga aktier (24,9%) i Alandia Försäkring, det berättas i ett pressmeddelande.

UBV Alandia Holding är ett nytt bolag skapat av Ålandsbanken, Veritas Pensionsförsäkring, Viking Line, Föreningen Konstsamfundet, Lundquist Shipping Company och Wiklöf Holding i syfte att förvärva denna aktiepost i Alandia Försäkring.

Aktieägarnas uttalade vilja är, enligt pressmeddelandet, att agera långsiktiga ägare i Alandia Försäkring.

-Ägarna i UBV Alandia Holding har sett att Alandia Försäkring visat en stark förmåga att växa till en ledande nordisk aktör inom de försäkringssegment där man långsiktigt valt att verka. Vi tror att denna tillväxtresa har goda förutsättningar att fortsätta och vi vill därmed ge Alandia Försäkring och dess kompetenta personal vårt stöd, säger Peter Wiklöf, styrelseordförande i UBV Alandia Holding i pressmeddelandet.

Förvärvet av aktierna är villkorat av en ägarprövning hos Finansinspektionen och parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpevillkoren.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp