DELA

ÅAB nominerat för hållbarhet

Ålandsbanken är en av årets tre finalister i Sustainable Brand Index, som sedan 2011 har listat de nordiska företag som är mest hållbara.

– Ålandsbanken nomineras för ”Östersjökortet”, deras Mastercard som räknar på användarens koldioxidutsläpp. Kortet är biologiskt nedbrytbart och användarna kan se hur mycket koldioxidutsläpp deras inköp i genomsnitt ger upphov till. Samtidigt ger Ålandsbanken användarna möjlighet att gottgöra sin miljöpåverkan via olika miljöprojekt, skriver tidskriften Miljö & Utveckling på sin hemsida.

De andra finalisterna är Åhléns för kampanjen ”Bryt klädmaktsordningen” som belyser normer och ideal och Coop för kampanjen ”Nya vardagsmaten” som tar upp problematiken med köttätande.

ÅAB-kortet är också nominerat till Guldnyckeln i kategorin Finans & Försäkringar. Guldnyckeln, som berör direkt och datadriven marknadsföring, arrangeras årligen av bransch- och intresseorganisationen Swedma i Sverige.

I september i fjol fick ÅAB för Östersjökortet en silvermedalj och tre bronsmedaljer i D&AD Impact Awards i New York. Vd Peter Wiklöf kallade tävlingen för marknadsföringsvärldens motsvarighet till de olympiska spelen.